Sedella

Sedella og omegn

Byen ligger i knap 700 meters højde, ca 2,5 km. fra Fincaen, i den sydlige del af Spanien, Andalusien og har ca. 700 indbyggere. Sedella butiksliv er begrænset, men byder på et apotek, frisør, 2 købmandsbutikker, 3 restauranter og 2 barer.

Sedella er en meget gammel traditionel by. Her oplever vi stadig mænd med læssede muldyr gå gennem gaderne mens gedehyrderne passerer med deres store gedeflokke. Præsten velsigner en gang om året dyrene i byen. De indfødte kvinder mødes til en snak på det ugentlige marked, hvor mændene spiller kort på baren om eftermiddagen.

Fiskebilen og brødbilen kommer hver dag mens skærsliberen kommer en gang imellem.

I Sedella er der vandhaner, hvor kildevandet løber året rundt og hvor muldyret får sig en tår efter en hård dags arbejde.

Helligdage / Byfester

Fiesta de San Anton – Ifølge traditionerne velsigner præsten heste, muldyr – ja, alle dyr efter messen. Byens borgere går i optog bag de lokale helgener. Det afholdes i den weekend, der er tættest på 17. januar.

Karneval – I midten af februar.

Påske – marts/april med diverse optog og festivitas.

La Romeria – sidste uge i maj: Alle i byen tager deres picnickurve og går op til picnic-pladsen tæt på gribbereservatet. Der er bænke og grill og alle griller og spiser sammen. Der er heste med ryttere og man kan få en tur på hesteryg.

Byfest – under den første uge af august. Varer normalt i 3 dage. En kendt gruppe spiller og der er desuden flamenco og disco og et lille marked og en masse konkurrencer, til hest og på cykel. Det hele sluttes af med en kæmpe gratis paella til hele byen.

Markedsdag i Sedella – Mandag, dette er dog et meget lille marked, med få boder.

Spændende steder

La Casa Torreón – XVI århundrede. Med tårn i mudéjar stil og arabiske dekorationer.

Kirken San Andrés – fra XVI århundrede.

Naturparken “La Rahige” – Få kilometer fra byen, i retning mod Canillas de Aceituna. Parken er et ideelt sted for naturelskere. Parken har flere naturskabte bassiner og mindre vandfald. Der er bænke og grills til picnic. Det er dog ikke tilladt at grille om sommeren pga. tørken.
Her løber kildevandet frit hele året.

Natur Parken – Sierra Tejeda og Sierra Almijara, som bl.a. omfatter La Maroma, Andalusiens højeste punkt.

Vandreture eller mountainbikes – Er man til vandreture eller mountainbikes er Sedella og omegn lige stedet. Der er høje bjergtinder, dale, naturparker, gribbereservat og små picknic-steder, vandløb og vandfald. F.eks. kan man vandre hele vejen op til Maromas top, hvor udsigten er enestående. Turen kan alt efter temperament og evner gøres på en dag.

Bog med forslag til vandreture ligger i biblioteket. Endvidere telefonnumre på lokale guider, hvis dette ønskes.

I området er der mange små hvide hyggelige byer og kysten ligger kun 40 minutter fra Sedella. Der er flere små bugter og strande.

Spisesteder i Sedella

Restaurante-Bar El Chiringuito – Det lokale sted for de lokale, der er altid dagens frokostmenu til billige penge. Tel: +34 952 508 851.

Restaurante Lorena – Byens bedste.
C/Villa del Castillo, 20. Tel: 952 508 850.

Bar Oasis – Det er en udendørsbar/restaurant. Åbent i sommermånederne.

Bar Plaza – Begrænset udvalg. Ligger på pladsen ved kirken, hyggeligt sted især om sommeren hvor man kan sidde ude. Plaza de la constitución 2.

Skal dit næste ophold være i Finca Mariposa?

Finca Mariposa

Pago Caserones 57
29715 Sedella, Spanien

Google Maps rutevejledning